BOTY24
Bartender of The Year - Norway
NORSK BARTENDER FORENING
Ønsker bartendere, leverandører og entusiaster
velkommen til det Offisielle Norgesmesterskapet i Bartending:
«Bartender of the year 2024» BOTY24
Dato: Søndag 7. April
Sted: Goldie, Badstugata 5, Oslo
Dørene åpner kl 13:00 for gjester.
Festmiddag med premieutdeling kl 20:00
​
Deltagere: Registrering fra 10.00 til 10.30
DELTAGER INFORMASJON
Alle deltagere må være medlem av NBF.
Hver deltager skal innen 21. Mars sende inn et forslag på en cocktail under temaet:
Cocktailen skal også kunne lages i en alkoholfri versjon da dette er en essensiell del av en balansert hverdag.
Deltagere må minst velge 3 cl av et produkt tilgjengelig på det norske marked. Vi anbefaler deltagere til å kontakte leverandør av det valgte produktet/produktene for et godt samarbeid og støtte til sin deltagelse. NBF ønsker at verdien av et godt samarbeid øker for både bartendere og leverandører i vår bransje.
Skulle leverandør av ditt valgte produkt ikke velge å være en samarbeidspartner kan deltager bli gitt et sponset produkt uansett kategori.
Deltagere skal igjennom følgende utfordringer:
Drinkmixing, Mystery Box og Kunnskapstest.
Norsk Bartender Forening (NBF) feirer 75 år
- og ønsker i den sammenheng velkommen til 24 deltagere og en hel bransje til en historisk aften på Goldie i Oslo.
​
Deltagerene skal konkurrere om retten til å representere Norge i Europamesterskapet i August og Verdensmesterskapet på Madeira i Portugal i Oktober 2024.
Vinner vil motta flotte premier og få reise med opphold dekket av NBF.
​
Norsk Bartender Forening ble startet i 1949 og ble den gangen kalt «Oslo Cocktail Club»
​
I anledning NBF sitt 75 års jubileum ønsker foreningen å være fremtidsrettet og mer aktuell enn noen gang. Firmaet Cocktail Club sponser de 3 beste bartendere med en digitalisering av sin oppskrift i appen Cocktail Club og vinner vil motta et Cocktail Club bar kit til verdi av 4990,-
Tema: Feeling Good
Psykisk og fysisk helse i uteliv.
I en tid med lav organisasjonsvilje og et økt fokus på de store utfordringer en bartender står ovenfor i en meget spesiell livssituasjon med stress, varierende døgnrytme og psykisk og fysisk krevende arbeidshverdag lanserer nå NBF sitt program for å bedre hverdagen for våre medlemmer og bry oss om hverandre.
Vi ønsker å gi alle våre medlemmer tilbudet om en gratis konsultasjon av en profesjonell terapeut og alle våre medlemmer vil få presentert et målrettet program om hvordan ta vare på sin psykiske og fysiske helse i livet som bartender.
Temaet for årets konkurranse er derfor: «Feeling good»
DELTAGER INFORMASJON
Alle deltagere må være medlem av NBF.
Hver deltager skal innen 21. Mars sende inn et forslag på en cocktail under temaet:
Cocktailen skal også kunne lages i en alkoholfri versjon da dette er en essensiell del av en balansert hverdag.
Deltagere må minst velge 3 cl av et produkt tilgjengelig på det norske marked. Vi anbefaler deltagere til å kontakte leverandør av det valgte produktet/produktene for et godt samarbeid og støtte til sin deltagelse. NBF ønsker at verdien av et godt samarbeid øker for både bartendere og leverandører i vår bransje.
Skulle leverandør av ditt valgte produkt ikke velge å være en samarbeidspartner kan deltager bli gitt et sponset produkt uansett kategori.
Deltagere skal igjennom følgende utfordringer:
Drinkmixing, Mystery Box og Kunnskapstest.
MEDLEMS- OG GJESTEINFORMASJON
BOTY24 er et lukket bransjearrangement og kun for medlemmer av NBF.
Alle medlemmer kan ha med følge av en person. Gjesten må registreres.
Medlemskap koster kun kr 500,- pr år og er fradragsberettiget på din skattemelding.
For gjester under BOTY24 som ikke er deltager eller sponsor vil deltagelse under festmiddag med underholdning koste kr 300,- Dette inkluderer et glass drikke og et måltid (vegansk alternativ vil være tilgjengelig).
​
Påmeldingsfrist for festmiddag 1. April
I korte trekk
TEMA 2024: Feeling Good
Konkurransen er delt inn i 3 deler: Drinkmiksing, Mystery Box, Kunnskapstest.
​
-
Alle deltakere må lage sin oppskrift som gjenspeiler tema.
-
Det er fritt opp til deltaker hvor mange ingredienser bartenderen bruker i oppskriften og antall ingredienser.
-
NYTT AV ÅRET:
-
​Hver deltager skal minimum ha 3cl av et produkt som kan kjøpes på det norske marked.
-
Hver deltager skal sende inn oppskrift på alkoholfritt som alternativ, denne skal IKKE mikses i konkurransen.
-
Hver deltager kan kontakte sin favoritt leverandør som kan støtte og som melder seg opp vil få tildelt et sponsorprodukt 1. februar.
-
KUNNSKAPSTEST (10%)
Deltakerne vil få en test på 15 spørsmål med svaralternativer og 5 blindsmakinger som skal besvares innen 30 minutter.
Kunnskapstesten utgjør 10% av total poengscore.
MYSTERY BOX (20%)
Alle deltakere får utlevert en boks med ukjent innhold.
Deltaker skal lage en drink innen 10 minutter av ingrediensene bartenderen blir tildelt i tillegg til sponsorproduktene som finnes i backbaren.
Det fører til flere poeng ved bruk av alle produktene, men også smak, aroma og kreativitet blir vurdert.
Dommerpanelet vil fungere som gjester i baren og vil vurdere deg som bartender i tillegg til overnevnte.
Shaker, blender, røreglass, sil, muddler vil være tilgjengelig i mystery box-baren. Du står fritt til å ta med ditt eget barutstyr her om ønskelig, merk at det ikke er sikkert du rekker å vaske dette om du har planer om å bruke samme utstyr i hoveddelen.
Det kreves kun at du lager ett eksemplar av din cocktail/drink.
Mystery box teller 20% av total poengscore.
DRINKMIKSING (70%)
I hoveddelen av konkurransen skal deltakeren mikse 4 eksemplarer av sin forberedte cocktail/drink på 10 min (+ forberedelse bak disken maks. 5min)
Garnityr stasjon tilgjengelig før konkurranse start.
3 kompetente dommere (1 av dommerne er fra IBA) vil bedømme etter følgende kriterier: Kreativitet, synlighet i forhold til tema, kunnskap, varekunnskap, profesjonalitet, renslighet, arbeidsteknikk, behandling av utstyr og glass, smak, balanse, aroma og utseende på cocktail.
All kreativitet er tillatt.
Ta med deg absolutt alt du måtte trenge av utstyr.
Det eneste som er til rådighet i baren er: Blender, vanlige isbiter, knust is og kjøleskap.
Ønsker du å ta med egen is, så gjør du det.
Hoveddelen teller 70% av total poengscore.
Hvem kan delta
-
Du må være ansatt i et serveringssted i Norge.
-
Du må være medlem av Norsk Bartenderforening (NBF).
-
Er du ikke medlem kjøpes det ved påmelding.
Antall deltagere
-
Av hensyn til gjennomføring settes det et tak på 24 deltakere.
-
Er du sent ute til å melde deg på, er det ikke sikkert du får plass.
Premie til Vinneren!
Vinner av ”Bartender of the year 2024”representerer Norge i det offisielle IBA Europamesterskapet (EM) i August, og Verdensmesterskapet (VM) i cocktails:
IBA World Cocktail Championship 2024 på Madeira, Portugal!
PÅMELDING
Det er 24 plasser, blir det flere påmeldte vil det trekkes ut 24 deltagere av et dommerpanel som vurderer kvaliteten på Bartenderen og Drinken.
Reserver din plass i dag!
Påmeldingsfrist 21. Mars.