top of page

Åpen miksekonkurranse for Bransjen

NM i Akevittcocktail

Lager du Norges beste Akevittcocktail?

NBF - Norsk Bartender Forening inviterer i samarbeid med Norsk Akevittfestival og Arcus/Anora til Norgesmester i Akevittcocktail på Gjøvik fredag 27. September 2024,

- En miksekonkurranse for alle som jobber innenfor restaurant, bar og hotellbransjen i Norge. Må være NBF Medlem.

Deltager påmelding: NM Akevittcocktail 2024
Deltager påmelding: NM Akevittcocktail 2024
Membership Offer
0 DAGER IGJEN TIL ARRANGEMENTET
27. sep. 2024, 13:30
Fjellhallen, Gjøvik
Norsk Bartender Forening (NBF) har gleden av å invitere til Norgesmesterskap i Akevittcocktail 2024, som arrangeres i samarbeid med Norsk Akevittfestival og Arcus/Anora. Årets mesterskap vil finne sted i Gjøvik Olympiske Fjellhall. (Gratis for NBF Medlemmer)
NBF Logo i gull_edited.jpg
Blir du med som deltagaer?
Meld deg på her

Regler

Konkurranseregler for NM i Akevittcocktail 2024 (NMAC24):

​

  1. Mixing av cocktailer:
    Deltakerne skal mikse 4 eksemplarer av sin forberedte cocktail.

  2. Bruk av akevitt:
    Cocktailen må inneholde minimum 2 cl norsk akevitt fra Arcus/Anoras utvalg. Følgende produkter er tillatt:

    • Lysholm

    • Løiten

    • Gilde

    • Oppland

    • Fru Lysholm

    • No52

    • Opland Premium

  3. Tid for presentasjon:
    Hver deltaker har 10 minutter til å utføre både Mixing & DrinkTalk.

  4. Bedømmingskriterier:
    Tre kompetente dommere vil vurdere deltakerne basert på følgende kriterier:

    • Kreativitet

    • Synlighet i forhold til tema (akevitt)

    • Kunnskap

    • Varekunnskap

    • Profesjonalitet

    • Renslighet

    • Arbeidsteknikk

    • Behandling av utstyr og glass

    • Smak

    • Balanse

    • Aroma

    • Utseende på cocktailen

  5. Kreativitet:
    All kreativitet er tillatt, så la fantasien løpe fritt!

  6. Utstyr og ingredienser:
    Deltakerne må selv ta med alt nødvendig utstyr og ingredienser for konkurransen.

  7. Tilgjengelighet i baren:
    Det eneste som vil være tilgjengelig i baren er vanlige isbiter.

Bedømming

  • Du mikser drinken foran 3 kompetente dommere. Tenk på de som dine 3 gjester som sitter ved baren hvor du deler og viser deg som den fantastiske bartenderen du er.

  • Og kriteriene som legges vekt på er:

    • Kreativitet, synlighet i forhold til tema (akevitt), kunnskap, varekunnskap, profesjonalitet, renslighet, arbeidsteknikk, behandling av utstyr og glass, smak, balanse, aroma og utseende paÌŠ cocktail.

NorskAkevittfestival_hovedlogo_hvit-01_p.webp

Norsk Akevittfestival byr på fantastiske og unike opplevelser innenfor lokal mat- og drikkekultur, med utgangspunkt i et produkt som vi har historisk eierskap til på Gjøvik.

28 - 30. september inviterer vi til en fantastisk festivalstemning på Gjøvik med musikk, mat, faglig innhold, kunst og kultur.

hovedbilde_norsk-akevitt-festival_gjovik.webp
NorskAkevittfestival_hovedlogo_hvit-01_p.webp
bottom of page