Åpen miksekonkurranse for Bransjen
NM i Akevittcocktail
Lager du Norges beste Akevittcocktail?
NBF - Norsk Bartender Forening inviterer i samarbeid med Norsk Akevittfestival og Arcus/Anora til Norgesmester i Akevittcocktail på Gjøvik fredag 27. September 2024,
- En miksekonkurranse for alle som jobber innenfor restaurant, bar og hotellbransjen i Norge. Må være NBF Medlem.
Regler
Konkurranseregler for NM i Akevittcocktail 2024 (NMAC24):
​
-
Mixing av cocktailer:
Deltakerne skal mikse 4 eksemplarer av sin forberedte cocktail. -
Bruk av akevitt:
Cocktailen må inneholde minimum 2 cl norsk akevitt fra Arcus/Anoras utvalg. Følgende produkter er tillatt:-
Lysholm
-
Løiten
-
Gilde
-
Oppland
-
Fru Lysholm
-
No52
-
Opland Premium
-
-
Tid for presentasjon:
Hver deltaker har 10 minutter til å utføre både Mixing & DrinkTalk. -
Bedømmingskriterier:
Tre kompetente dommere vil vurdere deltakerne basert på følgende kriterier:-
Kreativitet
-
Synlighet i forhold til tema (akevitt)
-
Kunnskap
-
Varekunnskap
-
Profesjonalitet
-
Renslighet
-
Arbeidsteknikk
-
Behandling av utstyr og glass
-
Smak
-
Balanse
-
Aroma
-
Utseende på cocktailen
-
-
Kreativitet:
All kreativitet er tillatt, så la fantasien løpe fritt! -
Utstyr og ingredienser:
Deltakerne må selv ta med alt nødvendig utstyr og ingredienser for konkurransen. -
Tilgjengelighet i baren:
Det eneste som vil være tilgjengelig i baren er vanlige isbiter.
Bedømming
-
Du mikser drinken foran 3 kompetente dommere. Tenk på de som dine 3 gjester som sitter ved baren hvor du deler og viser deg som den fantastiske bartenderen du er.
-
Og kriteriene som legges vekt på er:
-
Kreativitet, synlighet i forhold til tema (akevitt), kunnskap, varekunnskap, profesjonalitet, renslighet, arbeidsteknikk, behandling av utstyr og glass, smak, balanse, aroma og utseende paÌŠ cocktail.
-