top of page

Bartender of The Year
Norway

nbf_boty24_16x9_final.png

Nytt tema hvert år

Bartender Of The Year er Norges offisielle mesterskap (NM) for bartendere.  Hvert år velges det et nytt tema for hovedkonkurransen.

Konkurransen består av 3 deler.

nbf_boty24_16x9_final.png
Ingen arrangementer for øyeblikket
Summer Fun

I korte trekk

TEMA 2024: FEELING GOOD

Konkurransen er delt inn i 3 deler: Drinkmiksing, Mystery Box, Kunnskapstest.

​

  • Alle deltakere må lage sin oppskrift som gjenspeiler tema. 

  • Det er fritt opp til deltaker hvor mange ingredienser bartenderen bruker i oppskriften og antall ingredienser.

  • NYTT AV ÅRET: Hver deltager må også lage oppskrift på en alternativ alkoholfri versjon. Den skal ikke lages under konkurransen.

Sailing
Bar Interior

KUNNSKAPSTEST (10%)

Deltakerne vil få en test på 15 spørsmål med svaralternativer og 5 blindsmakinger som skal besvares  innen 30 minutter. 

Kunnskapstesten utgjør 10% av total poengscore.

Mixology Supplies

MYSTERY BOX (20%)

Alle deltakere får utlevert en boks med ukjent innhold. 

Deltaker skal lage en drink innen 10 minutter av ingrediensene bartenderen blir tildelt i tillegg til sponsorproduktene som finnes i backbaren.

Det fører til flere poeng ved bruk av alle produktene, men også smak, aroma og kreativitet blir vurdert. 

Dommerpanelet vil fungere som gjester i baren og vil vurdere deg som bartender i tillegg til overnevnte. 

Shaker, blender, røreglass, sil, muddler vil være tilgjengelig i mystery box-baren. Du står fritt til å ta med ditt eget barutstyr her om ønskelig, merk at det ikke er sikkert du rekker å vaske dette om du har  planer om å bruke samme utstyr i hoveddelen.  

Det kreves kun at du lager ett eksemplar av din cocktail/drink. 

Mystery box teller 20% av total poengscore.

Bartender Pouring Cocktail

DRINKMIKSING (70%)

I hoveddelen av konkurransen skal deltakeren mikse 4 eksemplarer av sin forberedte cocktail/drink på 10 min (+ forberedelse bak disken maks. 5min)

Garnityr stasjon tilgjengelig før konkurranse start.

3 kompetente dommere (1 av dommerne er fra IBA) vil bedømme etter følgende kriterier: Kreativitet, synlighet i forhold til  tema, kunnskap, varekunnskap, profesjonalitet, renslighet, arbeidsteknikk, behandling av utstyr og  glass, smak, balanse, aroma og utseende på cocktail. 

All kreativitet er tillatt.  

Ta med deg absolutt alt du måtte trenge av utstyr.  

Det eneste som er til rådighet i baren er: Blender, vanlige isbiter, knust is og kjøleskap.

Ønsker du å ta med egen is, så gjør du det. 

Hoveddelen teller 70% av total poengscore.

Still Life

Hvem kan delta

  • Du må være ansatt i et serveringssted i Norge. 

  • Du må være medlem av Norsk Bartenderforening (NBF).

  • Er du ikke medlem kjøpes det ved påmelding.

Antall deltagere

  • Av hensyn til gjennomføring settes det et tak på 24 deltakere.

  • Er du sent  ute til å melde deg på, er det ikke sikkert du får plass. 

Premie til Vinneren!

Vinner av ”Bartender of the year”representerer Norge i det offisielle Europamesterskapet og Verdensmesterskapet til IBA International Bartenders Association

Mojito

 PÅMELDING 

 Det er 24 plasser, er det flere som registrer seg vil en jury av bartender velge ut de med mest potensial og erfaring for å kunne representere Norge Internasjonalt.

  Reserver din plass i dag!  

Påmelding for deltagere

bottom of page