
BOTY25
Bartender of The Year - Norway
TEMA: UMAMI
Velkommen til BOTY25
Norsk Bartender Forening ønsker bartendere, leverandører og entusiaster velkommen til det offisielle Norgesmesterskapet for bartendere: "Bartender of the Year 2025" (BOTY25).
Dato: 18.–20. mars 2025
Sted: Umami – Lillestrøm Varemesse
Adresse: Messeveien 8, 2004 Lillestrøm, Norge
Dørene åpner: kl. 10:00
Norsk Bartender Forening (NBF) har scenen i avdelingen for alkoholholdig drikke og ønsker velkommen til deltagere og en hel bransje til noen innholdsrike dager på Umami i Lillestrøm. Det vil bli avholdt tre Norgesmesterskap, og deltagere kan velge å delta på alle eller kun utvalgte konkurranser.
NORSK BARTENDER FORENING
Norsk Bartender Forening ønsker bartendere, leverandører og entusiaster velkommen til det offisielle Norgesmesterskapet for bartendere: "Bartender of the Year 2025" (BOTY25).
KJØREPLAN
-
Tirsdag 18. mars kl. 10:00 – 18:00: Norgesmesterskap i Kaffe Cocktails
-
Egen påmelding
-
-
Onsdag 19. mars kl. 11:00 – 11:30: Norgesmesterskap i Brennevin Blindsmaking
-
Onsdag 19. mars kl. 12:00 - 18.00: Bartender of The Year 2025 (BOTY25)
-
Torsdag 20. mars kl. 11:00 – 17:30: Bartender of The Year 2025 (BOTY25)
-
Torsdag 20. mars kl. 17:30: Premieutdeling
DELTAGER INFORMASJON
Alle deltagere må være medlem av NBF.
Hver deltager skal innen 9. Mars sende inn et forslag på en cocktail med:
TEMA: UMAMI
Cocktailen skal også kunne lages i en alkoholfri versjon da dette er en essensiell del av en balansert hverdag.
Deltagere må minst velge 3 cl av et produkt tilgjengelig på det norske marked. Vi anbefaler deltagere til å kontakte leverandør av det valgte produktet/produktene for et godt samarbeid og støtte til sin deltagelse. NBF ønsker at verdien av et godt samarbeid øker for både bartendere og leverandører i vår bransje.
Skulle leverandør av ditt valgte produkt ikke velge å være en samarbeidspartner kan deltager bli gitt et sponset produkt uansett kategori.
Deltagere skal igjennom følgende utfordringer:
Drinkmixing, Mystery Box og Kunnskapstest.


UMAMI
Smakens femte dimensjon – En ny æra for bartendere
Umami er kjent som den mystiske femte smaken, en opplevelse som går utover det søte, sure, salte og bitre. Det er dybden, fylden og kompleksiteten i en cocktail som skaper en balansert og minneverdig smak.
I årets "Bartender of the Year 2025" utfordrer vi bartendere til å dykke ned i umami-universet og utforske hvordan denne smaken kan løfte cocktailkunsten til nye høyder.
Gjennom konkurransen vil deltakerne få muligheten til å eksperimentere med ingredienser som kombinerer umamiens rike dybde med andre smaksprofiler. Dette kan inkludere fermenterte elementer, sjeldne urter, sjøgress, røkt infusjoner og lagrede destillater – alt for å skape unike og spennende cocktails.
Norsk Bartender Forening ønsker at årets tema skal inspirere til en dypere forståelse av smak og teknikker, og gi bartendere en plattform for innovasjon. Med "UMAMI" som tema vil konkurransen gi en ny dimensjon til bartenderkunsten, og vise hvordan avanserte smaker kan skape minnerike drikkeopplevelser.
Er du klar for å omfavne den femte smaken og utfordre dine ferdigheter? Velkommen til BOTY25!
- tir. 18. marsLillestrøm, UMAMI ARENA
- tir. 18. marsLillestrøm, UMAMI ARENA
- ons. 19. marsUmami Arena – Lillestrøm Varemesse

I korte trekk
TEMA 2025: UMAMI
Konkurransen er delt inn i 3 deler: Drinkmiksing, Mystery Box, Kunnskapstest.
-
Alle deltakere må lage sin oppskrift som gjenspeiler tema.
-
Det er fritt opp til deltaker hvor mange ingredienser bartenderen bruker i oppskriften og antall ingredienser.
-
NYTT AV ÅRET:
-
Hver deltager skal minimum ha 3cl av et produkt som kan kjøpes på det norske marked.
-
Hver deltager skal sende inn oppskrift på alkoholfritt som alternativ, denne skal IKKE mikses i konkurransen.
-
Hver deltager kan kontakte sin favoritt leverandør som kan støtte og som melder seg opp vil få tildelt et sponsorprodukt.
-


KUNNSKAPSTEST (10%)
Deltakerne vil få en test på 15 spørsmål med svaralternativer og 5 blindsmakinger som skal besvares innen 30 minutter.
Kunnskapstesten utgjør 10% av total poengscore.

MYSTERY BOX (20%)
Alle deltakere får utlevert en boks med ukjent innhold.
Deltaker skal lage en drink innen 10 minutter av ingrediensene bartenderen blir tildelt i tillegg til sponsorproduktene som finnes i backbaren.
Det fører til flere poeng ved bruk av alle produktene, men også smak, aroma og kreativitet blir vurdert.
Dommerpanelet vil fungere som gjester i baren og vil vurdere deg som bartender i tillegg til overnevnte.
Shaker, blender, røreglass, sil, muddler vil være tilgjengelig i mystery box-baren. Du står fritt til å ta med ditt eget barutstyr her om ønskelig, merk at det ikke er sikkert du rekker å vaske dette om du har planer om å bruke samme utstyr i hoveddelen.
Det kreves kun at du lager ett eksemplar av din cocktail/drink.
Mystery box teller 20% av total poengscore.

DRINKMIKSING (70%)
I hoveddelen av konkurransen skal deltakeren mikse 4 eksemplarer av sin forberedte cocktail/drink på 10 min (+ forberedelse bak disken maks. 5min)
Garnityr stasjon tilgjengelig før konkurranse start.
3 kompetente dommere (1 av dommerne er fra IBA) vil bedømme etter følgende kriterier: Kreativitet, synlighet i forhold til tema, kunnskap, varekunnskap, profesjonalitet, renslighet, arbeidsteknikk, behandling av utstyr og glass, smak, balanse, aroma og utseende på cocktail.
All kreativitet er tillatt.
Ta med deg absolutt alt du måtte trenge av utstyr.
Det eneste som er til rådighet i baren er: Blender, vanlige isbiter, knust is og kjøleskap.
Ønsker du å ta med egen is, så gjør du det.
Hoveddelen teller 70% av total poengscore.

Hvem kan delta
-
Du må være ansatt i et serveringssted i Norge.
-
Du må være medlem av Norsk Bartenderforening (NBF).
-
Er du ikke medlem kjøpes det ved påmelding.
Antall deltagere
-
Av hensyn til gjennomføring settes det et tak på 24 deltakere.
-
Er du sent ute til å melde deg på, er det ikke sikkert du får plass.
Premie til Vinneren!
Vinner av ”Bartender of the year 2025”representerer Norge i det offisielle Europamesterskapet i Krakow, Polen i august og Verdensmesterskapet i oktober/november 2025.

PÅMELDING
Det er 24 plasser, blir det flere påmeldte vil det trekkes ut 24 deltagere av et dommerpanel som vurderer kvaliteten på Bartenderen og Drinken.
Reserver din plass i dag!
Påmeldingsfrist 9. Mars 2025.
Påmelding for deltagere


DELTAGER GRUPPE
Vi har opprettet en gruppe som du kan følge for informasjon.